Sa, 27.Apr.2024 - 22:14
Araştarma - İnceleme

Unutmak İhanettir - Deniz Gezmiş

Hüseyin Turhan
ARKA KAPAK YAZISI: "Devrimci gençlik Amerikan emperyalizmine ve oportünizmine karşı dun gençliktir. Onların görevi, sayısının azlığına, düşmanın çokluğuı bakmadan, Amerikan emperyalizmine karşı sonuna kadar dövüşmekti O, en iyi biçimde karar veren ve uygulayandır. O, boş gecelerini değil boylu boyunca ömrünü bu kavgaya verendir.  Mustafa Kemal sağ olsaydı bugün çok şaşırırdı. İddianame baştan bı sırf kelle istemek maksadıyla hazırlanmıştır. Şeklen de hukuk mantığında mahrumdur. Hukuki kıymet ve değerden mahrumdur. 21 yılın hesabını gençten sormak maksadıyla ve suçluların telaşı içerisinde hazırlanmı bir iddianamedir. 
Ben şunu iddia ediyorum ki, hareketimiz tamamen Anayasal bir hareketti Anayasa'nın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direni hakkını kullandık. Bu sebeple Anayasal bir davranışta bulundul Yaptıklamızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen de bu inancı taşıyorum Türkiye'nin bağımsızlğından başka bir şey istemedim. 
Ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. 
Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz. 
Onu ancak işbirlikçiler düşünsün. 
Ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. 
Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağı etmekten onur duyuyorum. 
Bu bağımsızlık düşüncesini mezara kadar götüreceğiz.." (300 Sayfa) www.turkkitap.de , Türk Kitabevi / Biyografi - Arastirma Serisi.
ISBN: 9786053922322
Yayın evi: Güz Yayinlari
7,20 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!