Fr, 26.Apr.2024 - 23:34
Tarih Kitapları

Gerçek Tarihe Yolculuk
(3 Kitap Birarada) 
Yenilmez Türk kitabı bu sette!

Nicolae Jorga
Şu an sıkıntılı günler geçiren Türkiye, dünyadaki olayları takip edenlerin dikkatini gittikçe daha fazla çekiyor. Her kafada, 'Olaylar nasıl sonuçlanacak? ' sorusu var.
"Tarihe Yolculuk" setiyle, merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz tarihi konuları bulacaksınız. Türk Kitabevi'nin bu kampanyası kaçmaz!..

3 Kitap birarada şimdi sadece 9.90 Euro!.. Setimizdeki her bir kitabin fiyati sadece 3.30 Euro'ya geliyor!..

SETIMIZDEKI KITAPLAR:

1) Yenilmez Türk Kanuni Sultan Süleyman (Nicolae Jorga):

Osmanlı padişahları içerisinde en bilineni hiç şüphesiz Kanuni Sultan Süleymandır. 46 yıl süren hükümdarlığının izleri günümüze kadar gelmiştir.
Kanunî Sultan Süleyman döneminde doğu sınırlarının fazla tehdit almaması ve Avrupa'da gelişen şartlar sebebiyle asıl hedef batı olmuştu. Kanuniden itibaren Osmanlı İmparatorluğu, Avrupa için gerçek bir tehlike oldu. Kanunî Sultan Süleyman döneminde Almanya içlerine kadar ilerlenmesi, Avrupada büyük bir korkuya sebep olduğu gibi Yenilmez Türk imajını da oluşturdu.
Kanunî dönemi o kadar parlaktı ki 17. yüzyılda Osmanlı İm¬paratorluğu'nun içine girdiği buhranlı yıllarda, ıslahat layihası kaleme alanlar Kanunî dönemini dönülmesi gereken "Altın Çağ" olarak göstermişlerdi.
Kanunî dönemi her yönden İmparatorluğun zirvesi olmasa da padişahın 46 yıl süren hükümdarlığı ve dünya siyasetine yön vermesiyle Osmanlı İmparatorluğu'nun en göz alıcı dönemidir. Jorga, Kanunîyi Hiçbir Osmanlı Sultanı, Osman Beyin halefi, padişah ve halife olarak sahip olduğu bilinci, onun kadar ihtişamla taşımadı şeklinde değerlendirir. Jorganın Osmanlı Tarihinin Kanunî Sultan Süleyman ile ilgili bu kısmı birçok ana kaynağa dayanılarak hazırlanmış ve Kanunî döneminde Osmanlı İmparatorluğunu teferruatlı olarak anlatan bir eserdir. (456 Sayfa / Özel Baski)

2) Muhteşem Süleyman ve Hürrem Sultan/ Yavuz Bahadıroğlu:

Neden "Kanuni", ya da "Muhteşem" dendi?
" Kanuni, Hürrem Sultan'a gerçekten âşık mıydı?
" Osmanlı'nın devlet yapısı eğlenceye mi, hizmete mi dönüktü?
" Harem hayatı nasıldır?
" Harem nasıl bir kurumdur, işlevi padişahlara kadın bulmak mıdır?
" Hürrem Sultan, Kanuni Sultan Süleyman'ı ne kadar etkilemiştir?
" Şehzadelerin katledilmesinde Hürrem Sultan'ın rolü olmuş mudur?
" Sünnet Medeniyeti ne demektir, Osmanlı bunun neresindedir?
" Osmanlı'nın devlet olma amacı nedir?
" Kanuni'nin kimliği ve kişiliği
" Kanuni'nin savaşları, vatana katkıları
" Oğullarını neden öldürttü?
" İstediği zaman padişah hareme girebilirmiydi?
" Ak ve Kara Ağaların istediklerinde hareme girmeleri mümkün müydü?
" Hürrem Sultan, genelde tarihçilerimizin gösterdiği gibi "canavar ruhlu bir kadın" mıydı, yoksa bir hayırsever miydi? (420 Sayfa / Özel Baski)

3) Gercek Türkler / Stanwood Cobb:

Şu an sıkıntılı günler geçiren Türkiye, dünyadaki olayları takip edenlerin dikkatini gittikçe daha fazla çekiyor. Her kafada, 'Olaylar nasıl sonuçlanacak? ' sorusu var.
Fakat bir ırkın geleceğiyle ilgili yeterli bir fikir oluşturabilmek için kişinin o ırk üzerinde bizzat çalışmış ve 'o milletin ruhuna aşina' olması gerekir.
Beyaz ırk dışındaki tüm ırkların önceden belirlenmiş bir barbarlığa maruz bırakıldıkları dönem artık geride kalmıştır.
Geleceğin Anglosaksonlara olduğu kadar Çinlilere, Japonlara ve Hindulara da ait olabileceğine inanmaya başlıyoruz. Gelecek aynı zamanda Türklere de ait olacak mı, yoksa onlar çaresiz bir aşağılık duygusuna mı mahkûm edilmek zorundalar? 'Jön Türk Partisi’nin doğuşuna ve Abdülhamit’in düşüşüne tanıklık eden bir dönemde Türkiye’de olaylarla dolu üç yıl geçirme fırsatına sahip oldum ve Türk insanının imkânlarını incelemek ve birlikte yaşadığı ırklarla- Rum, Yahudi, Ermeni ve Bulgar- karşılaştırmak için mükemmel olanaklara sahip oldum.'
Tıpkı onunla birlikte yaşayan tüm Amerikalılar gibi, orada geçirdiğim yıllar boyunca Türk insanını sevmeye başladım. Onun kişiliğini, mizacını ve yaşama bakış şeklini anlamaya çalıştım. Türk insanını olduğu kişi yapan ırk, iklim, çevre ve din unsurlarını ayırt etmek amacıyla sürekli olarak Doğu geleneklerini analiz ediyordum. Burada Türklerin gerçek ve elimden geldiğince adaletli biçimde çizdiğim portresini bulacaklarına inanarak vardığım sonuçları okuyucuya sunuyorum..." Stanwood Cobb (216 Sayfa)
9,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!