Fr, 19.Apr.2024 - 02:58
Türk Filmleri

Ulak (VCD)
Çetin Tekindor, Hümeyra Akbay

Bazen Tek Çare Bir Hikayeye İnanmaktır..
Bir deli rüzgar kalmış geriye o da o da Ulak’ın adını fısıldamış unutmayın diye…
‘Babam ve Oğlum’un başarılı senaristi ve yönetmeni Çağan Irmak’tan zamanı ve mekanı belirsiz masalsı bir öykü.
En derin kuyudan daha derindeydiler. En karanlık kalpten daha siyahtılar. Hiç umut yoktu. Ve bir gün heybesinde sırlarla, Uzak bir diyardan ‘O’ geldi. Onlara sevmeyi, inanmayı ve cesareti anlattı. İnananlar beklediler çünkü biri daha gelecekti.
Seyyah Zekeriya’nın yolu düzeni bozulmuş bir köye düşer. Öyle bir köydür ki bu, çocuklar bakımsız, fuhuş serbest, insanlar merhametsizdir. Köyde hoş karşılanmayan Seyyah, eli boş gelmemiş yanında sırlarını da getirmiştir. Bu gizemli ziyaretle birlikte köyde geri dönülmez değişimler başlar.
Filmin görüntü yönetmenliğini 2003 Uluslararası Saraybosna Film Festivali’nde “En İyi Film- Kodak Ödülü”nü kazanan Mirsad Herovic, genel sanat yönetmenliğini ise Altın Portakal Film Festivali’nde dört kez En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü alan Mustafa Ziya Ülkenciler üstleniyor.
Oyuncular:Çetin Tekindor, Hümeyra Akbay, Mahmut Gökgöz, Melis Birkan, Feride Çetin, Yetkin Dikinciler, Rıza Kocaoğlu, Şerif Sezer, Kaya Akkaya, Mahir İpek, Şener Kökkaya, Muzaffer Demirel, Engin Benlü, Ömer Turat, Özlem Aktaş, Engin Alpateş, Hilmi Özçelik, Haki Bikici, Aslı Öner, Fatma Eziler, Ahmet Yükselor, Timur Acar, Cemal Hünal..
Yönetmen ve Senaryo: Çağan Irmak
Yapımcı: Şükrü Avşar
(+12)
(Ulak / Bir Çağan Irmak filmi / VCD / Kanal D / www.turkkitap.de / Türk Kitabevi Tel: 0049 69 250506 / Türkische Buchhandlung Frankfurt/M) site:turkkitap.de / En Ucuz Kitap, Film ve Müzik CD'leri www.turkkitap.de adresinde )
Yayın evi: Kanal D
9,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!