Do, 18.Apr.2024 - 17:32
Türk Yazarlarin En Cok Satan Kitaplari
12,90 €
14,90 €
14 % daha ucuz

Sultanı Öldürmek

Ahmet Ümit
Şah damarından da yakında bir katil. Amerika’da yaşayan başarılı tarih profesörü Nüzhet, Fatih döneminde işlendiğini düşündüğü, tarihe bakışı değiştirebilecek büyük bir siyasi cinayeti aydınlatma gayesiyle döndüğü İstanbul’da sapında Fatih Sultan Mehmet’in tuğrası bulunan mektup açacağıyla öldürülür. Nüzhet’in eski sevgilisi, psikojenik füg hastası Müştak’ın katilin bizzat kendisi olabileceğine dair ciddi şüpheleri vardır. Babalarını öldürmeyen çocuklar hiçbir zaman büyüyemezler “Sultanı Öldürmek”, günümüzde geçen ve postmodern bir anlatıdan izler taşıyan diliyle hayli sürükleyici, zengin bir roman. Ahmet Ümit bu sefer Osmanlı’nın artık bir imparatorluğa dönüştüğü, zaferlerle birlikte daha cazip gelen iktidarı elde etmek için ihanet ve entrikaların yaygınlaştığı bir dönemi hikâyesine fon olarak seçiyor. Geçmişin ve günümüzün katilleri kurguda iç içe geçiyor. Biri sizi cinayet işlemekle suçladığında deliller bulur, tanıklar gösterir, bunun bir iftira olduğunu kanıtlamaya çalışırsınız ama sizi itham eden kişi bizzat kendinizseniz, ne yaparsınız?.." (584 Sayfa)  www.turkkitap.de , Türk Kitabevi / Edebiyat Serisi.
ISBN: 978-975-08-4607-6
12,90 €
14,90 €
14 % daha ucuz

Weitere Informationen

Hürriyet Gazetesi Yazari  Mehmet Y. YILMAZ'IN KITAPLA ILGILI YAZISI:

Aşksız hayat harcanmış demektir!
‘ŞAHANE bir aşk, çoğu zaman harcanmış bir hayat demektir’ diye başlıyor Ahmet Ümit’in son romanı Sultan’ı Öldürmek (Everest Yayınları).
Ahmet Ümit, yeni yayımlanan bu romanıyla beni bir kez daha uykusuz bıraktı. Bu kez bir yandan Komiser Nevzat’ın bir cinayeti çözüşünü izledim, bir yandan da Osmanlı’nın “derin devleti” ile tanıştım.
Romanı burada anlatıp polisiye okuyucularının tadını kaçırmak istemem elbette. Okumanızı öneririm, şimdi vaktiniz yoksa da yaz tatilinde okursanız iyi vakit geçirebilirsiniz.
Romanın girişinde yer alan ve bir bölümün de başlığı olan bu yukarıda aktardığım cümle ile ilgili bir şeyler yazmak istiyorum: “Şahane bir aşk, çoğu zaman harcanmış bir hayat demektir”.
Şahane aşklar, hayatlarımızı harcamamıza mı yol açarlar? Yoksa “şahane bir aşk peşinde harcadığımız hayat”, aslında hayatımızın gerçekten yaşanmış tek bölümü müdür?.."
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!