Fr, 19.Apr.2024 - 09:14
Psikoloji ve Felsefe Kitapları

Ruhun Deşifresi

Mehmet Ali Bulut
Bizim medeniyetimizde "başarı"ya fazla vurgu yapılmamıştır. Bunun yerine toplum içinde "ve faydalı insan" olabilme üzerinde durulmuş ve bu tip üretilmeye çalışılmıştır. Ve bu "iyi ve faydalı tip"e de genel anlamda insan-ı kâmil (olgun insan) adı verilmiştir. İnsanın eşref-i mahlûkat oluşu, yani "yaratılmışlar içindeki en şerefli varlık"olma makamı vurgulanmıştır. Ama insanın bu tanımları nasıl, hangi yönleri ve vasıflarıyla hak ettiği üzerinde fazlaca durulmamıştır.
Bu çalışma, bir anlamda, bu kavramın içeriğini bugünün değerleri ve verileri ile yeniden doldurma çabasıdır.
Bizim medeniyetimizin ürettiği bir kavram olan "insan-ı kamil" tarifini doğrudan, Peygamber`in "insanların en hayırlısı, insanlara en çok faydası olandır" (Hıyaru`n-nas, men yenfau`n-nas) hâdisinden alır. Asıl başarı da budur. Yani kendisini kurtarmış, istediği yeterliliğe ulaşmış ama bundan dolayı çevresine zarar vermek şöyle dursun; o nimetleri çevresiyle de paylaşma olgunluğuna sahiptir bu tip insanlar.
Bu kitapta sık sık vurgu yaptığımız başarı, daha çok böyle bir insan modelini tarif ediyor.
(296 Sayfa / Ruhun Deşifresi "İnsan Ruhu`nun Şifresi Çözüldü" / Mehmet Ali Bulut / Popüler Kitaplar / www.turkkitap.de / Türk Kitabevi Tel: 0049 69 250506 / Türkische Buchhandlung Frankfurt/M) site:turkkitap.de / En Ucuz Kitap, Film ve Müzik CD'leri www.turkkitap.de adresinde )
TELEFONLA HIZLI SİPARİŞ: 069 / 25 05 06
ISBN: 9786051512013
Yayın evi: Hayat Yayinlari
9,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!