Fr, 29.Mär.2024 - 09:15
Türk Yazarlarin En Cok Satan Kitaplari

Londra’da Hoş Cinayet

Rıza Kıraç
Cinayetlerle gölgelenen bir hesaplaşmanın Türkiye’den Londra’ya uzanan olağanüstü hikâyesi… Meryem, elli yaşına merdiven dayamış devrimci Marksist ekiplerle uzun yıllar çalışmış, politik yayınlarda yazarlık yapmış bir kadındır. Bir gün Türkiye’deki her şeyi ardında bırakarak Londra’da yaşayan eski yoldaşı Deniz’in yanına gider. Ancak burada da geçmişi peşini bırakmaz.
Meryem tam Londra’da hayatına çekidüzen vermiştir ki karşısına çocukluk arkadaşı ve eski emniyet müdür Sadık İrfan çıkar. Sadık İrfan, Alevi cemaati tarafından sevilen bir polistir ve Meryem’in Alevi dedesi olan babasıyla iyi ilişkileri vardır. Ancak, Meryem, Sadık İrfan’ın pisliğe bulaşmış bir polis olduğunu bilmektedir. Sadık İrfan, Türkiye’den kaçmak zorunda kaldığını, kendisini öldürmek istediklerini söyleyerek Meryem’den yardım ister. Bir isteği daha vardır Meryem’den: Biyografisini yazması…
Meryem artık koca bir yakın tarih, yakın pislik, yakın ihanetler, yakın entrikalar, yakın adilikler, muhtemelen yakın zamanda işlenmiş cinayetlerden haberdardır ve bütün bunlarla ne yapacağını bilemez haldedir. Yazar Hakkında
Rıza Kıraç İstanbul’da doğdu. 1995 yılında Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü’nde başladığı lisans eğitimine Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sinema-Televizyon Bölümü’nde devam etti ve aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Birçok edebiyat dergisi ve gazetede sinema eleştirisi, edebiyat yazıları yazdı.
İlk romanı Cin Treni’ni 2000 yılında yayımladı. Edebiyatın yanı sıra sinema sektöründe çalıştı; TV programları, tanıtım, reklam ve belgesellerde yönetmen asistanlığı, metin yazarlığı, senaristlik yaptı. Yapımcılığını üstlendiği üç belgesel ve çok sayıda kısa film çekti. İFSAK’ta senaryo ve yönetmenlik dersleri verdi.
Roman ve öykü kitaplarının yanı sıra sinema eleştirisi ve röportaj kitapları yayımladı.
2008 yılında Londra’da yaşayan Türklerin ve Bishop House adlı komünün hikâyesini anlatan, Peki Ya Londra adlı belgeselin yönetmenliğini yaptı.
2010 yılında senaryosunu yazdığı Küçük Günahlar adlı uzun metraj sinema filminin yönetmen ve yapımcılığını gerçekleştirdi. Erden Kıral’ın 2014 yılında çektiği Gece adlı sinema filminin senaryosunu Hasan Özkılıç’ın Zahit adlı romanından uyarladı.
Cin Treni (2000), Senin İçin Değil (2004), Düşmüş Erkekler Masalı (2005), Namahrem (2008), Dolphin Video (2011), Babam Freud’u Bilmeden Öldü (2014) adlı romanları ile Komşumun Uzun Kızıl Saçlı Sevgilisi (2004), Arafta Bir Melek (2005), Annemin Bahçesi (2010) adlı öykü kitapları yayımlandı... (432 Sayfa) www.turkkitap.de / Arka Kapak Yazisi.
ISBN: 9786050937534
Yayın evi: Dogan Kitap
9,90 €
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!