Fr, 29.Mär.2024 - 15:32
Tarih Kitapları

Tarihi Romanlar Seti
(5 Kitap + 10,- Euro Hediye Kuponu)

Türk Kitabevi'nden 5 Kitaplik "Tarihi Romanlar" Seti!... % 60 indirimli, 66,50 Euro yerine sadece 26.60 Euro!...
 
Setimizdeki Kitaplar: 

1) Tuna Nehri Akmam Diyor
(Rupert Furneaux):

Tarihe geçen küçük Bulgar kasabası Plevne’nin zafer, yenilgi, dostluk ve savaşla örülü öyküsü. Kitap kanlı bir savaşı ve kahramanlarını, daha önce hiç anlatılmamış yönleriyle, hiç anlatılmamış bir biçimde aktarıyor.
(192 Sayfa)

2) Sırların Kavşağında
(Doğan Yurdakul):

Dünyanın çehresini değiştirecek inançların yolları kesişiyor. Haçlı Seferleri dönemi... Tarih yazan hükümdarlar ordularının başında ülkelerinden altı aylık mesafede kıyasıya savaşıyor. Anadolu toprakları, Selçukluların yanında onlarca küçük prenslik ve krallığın çekişmesine sahne oluyor. Her ırktan ve kavimden insan akıyor bölgeye. Doğu’nun teknolojiden bilime pek çok alanda Batı’nın ilerisinde olduğu yıllar. Fransız soylusu Francis ve oğullarının gözünden görüyoruz bu dünyayı. Doğan Yurdakul, Haçlı Seferleri nedeniyle yolu Antakya’ya düşen Fransa kralının yazıcısı Francis’i odak noktasına oturttuğu romanında okuru, kanlı iktidar mücadelelerinin, aşkın ve ölümün kol gezdiği o karanlık yıllara götürüyor. Ve bu ürpertici maceranın her bir adımında, Papa’ya bağlı Tapınak Şövalyeleri’nin gölgesi var.
(469 Sayfa)

3) Konstantinopolis Düştü 29 Mayis 1453
(Steven Runciman):

Konstantinopolis bir gecede İstanbul olmadı. Fatih’in Çandarlı Halil Paşa’ya "Bana Konstantiniye’yi ver Hoca" demesinden kentin "Şehir düştü!" sesleriyle çalkalanmasına kadar tam dört ay geçti. "Konstantinopolis Düştü" İstanbul’un fethedilme "günlüğü"nü titiz ve yetkin bir araştırmacının kaleminden okuyabileceğiniz bir temel kaynak. (240 Sayfa)

4) Kralın Kervanları
(Jean-Christophe Rufin):

Doğu’nun ve doğanın gücünü her satırında hissedebileceğiniz bir roman, "Kralın Kervanları". Jean-Christophe Rufin bu ilk romanıyla 1997 Goncourt İlk Roman ve Mediterranée ödüllerini aldı. Tarihin, gizem, macera ve aşkla buluştuğu bu romanla Türk okuru büyülü bir kalemle tanışmış oluyor. 
Kitabın kahramanı Jean-Baptiste Poncet ilginç ve güçlü bir karakter. O Doğu’nun gizemli dekorunda dostluklar, hayal kırıklıkları ve isyanlarla döşeli bir yolda yürümeye başlarken, tarihî kişilikler de ona eşlik ediyor. Doğu’ya yabancı olmayan ve doğanın gücüne inanan bir yazarın kaleminden, edebiyat ve tarihin en etkili buluşması gerçekleşiyor. "Kralın Kervanları"nda iktidarın değil, insanın sesini duyacaksınız... (454 Sayfa)

5) Isfahan Kuşatması
(Jean-Christophe Rufin):

Doğan Kitap okurlarının “Kralın Kervanları”yla tanıdığı Jean-Christophe Rufin’in ikinci romanı “Isfahan Kuşatması” da Türkçe’de. Rufin, “Kralın Kervanları”nda yarattığı kahramanlarını 20 yıl geçtikten sonra yeniden ele alıyor. Otçu hekim Poncet ve sevgilisi Alix artık evli barklı bir çifttir. Hatta kocaman bir kızları vardır. Ama hayat onlar için hep böyle durgun akmayacaktır elbette. Poncet, sadık dostu Juremi’nin esir düştüğü haberini alınca yeni ve doludizgin bir maceraya atılacaktır. Isfahan’dan yola çıkan kahramanımız, Hazar Denizi’ne doğru sürecektir atını.
Sayfalar boyunca maceradan maceraya sürüklenmek, klasik romanların tadını yeniden bulmak isteyen okurların büyük keyif alacağı bir roman “Isfahan Kuşatması”. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün başkan yardımcısı, savaş tutsaklarının kurtarıcısı, tabuları yıkan cesur politik tezlerin sözcüsü, AB yolunda Türkiye’yi savunan sayılı Fransız aydınından biri olan Rufin, kendi hayatının izlerini ustaca yansıtıyor yazdıklarına. Dünyanın dört bir köşesini tanıyan, Doğu’ya mesafeli ya da önyargılı yaklaşmayan bir yazarın kaleminden çıktığı belli bu romanın. Okura da yazarla birlikte anlattığı masalların büyüsüne kapılıp, at sürmek düşüyor!..
(397 Sayfa)
Yayın evi: Dogan Kitap
66,50 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!