Di, 16.Apr.2024 - 20:39
Tarih Kitapları

Göktürk İmparatorluğu Tarihi

Ali Kemal Meram
'Ben, Tanrı gibi gökte olmuş Türk Bilge Kağan, bu çağda tahtıma oturdum. Sözlerimi sonuna kadar dinle, iyi işit! Bütün küçük kardeşlerim, yeğenlerim, oğullarım! Bütün soyum, milletim! Yukarıdaki mavi gök çökmedikçe, aşağıda kara toprak yarılmadıkça, senin ilini ve töreni kimse bozamazdı... Ama sen düşmanın armağanlarına kandın; bölücülere, fesatçılara kandın; seni kurtaran atalarına isyan ettin! Yurdu böldün ve öldün!.."

Orhun Anıtları, Güney Yönü

Göktürklerin Türk tarihinde önemli bir yeri vardır; çünkü 'Türk' ismi ilk defa resmi devlet adı olarak Göktürkler tarafından kabul edilmiştir. Milleti ifade etmesi bakımından siyasi bir anlamı olan 'Türk' kelimesi, bu sayede bütün bir milletin adı olmuştur.

Türk soyunun en bilinçli boyu olduklarını her davranışlarıyla ortaya koyan Göktürkler, öyle bir tarih yarattılar ki, bu tarih bize ulusumuzun gerçek adını öğretti. Kurdukları imparatorluğa, kişisel ya da yöresel adlar yerine, ulusumuzun öz adını koydular.

Öyle bir tarih yarattılar ki, Asya’daki Türk gücünün kaynağını, o kaynağın neden ve nasıl kuruduğunu, aydınlık ve karanlık dönemlerini gösterdiler. Varoluşun ve yücelmenin gereğini, yok olmanın nedenlerini öğrettiler.

Sonunda Türkleri yüce bir onurla gururlandırıp, tarihten çekildiler...
(320 Sayfa)
ISBN: 9759146339
Yayın evi: Nokta Kitap
9,20 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!