Do, 28.Mär.2024 - 21:35
Dini Kitaplar

Alevilik
Müslümanlık mi? Seti
(3 Kitap Birarada)
10,- Euro Tasarruf Edin!

İhsan ünlü
- Alevilik İslamlık mıdır?
- Alevilik İslamın dışında mıdır?
- Alevilik din midır?
- Alevilik mezhep midır?
- Neden "Alevilik ve Ehl-i Beyt?" 

"ALEVILIK MÜSLÜMANLIK MI?" SETINDE MERAK ETTIGINIZ SORULARIN CEVABINI BULACAKSINIZ. 

IŞTE SETIMIZDEKI ESERLER:

1) ALEVILIK MÜSLÜMANLIK MI? / IHSAN ÜNLÜ

Niçin böyle bir kitaba ihtiyaç duyuldu? 
Bu konuda yazılmış onca kitap varken bu kitap neyi anlatıyor ve ele alıyor? 
Bu konu, herkesin meseleyi, nasıl görmek istiyorlarsa öyle baktıkları bir alan!..
Konuya menfi bir tavırla yaklaşanların başında ise yabancı ideoloji mensupları geliyor. Onlar için bu tür konular, hedefe götüren bir vasıtadan ibarettir.
Asırlardır aynı Allah'a, aynı Kitab'a, aynı Peygamber'e inanan, aynı kıbleye yönelen, sevinçte ve tasada aynı duyguları yaşayan bu vatanın insanları ne hikmetse bugün ayrı din mensupları gibi gösterilmeye çalışılıyor. Sanki bir tarafta "Ehl-i beyt" taraftarları, diğer tarafta "Ehl-i beyt karşıtı insanlar" varmış gibi lanse edilmeye çalışılıyor.
Tabi bütün bu toz-duman bulutunun arasında kaybolan, kendi değerlerinden, kültüründen uzaklaşmış yeni nesillerin doğruyu arayışı..
"Ben neyim?"
"Müslüman mıyım?"
"O halde Müslümanlık nedir?"
"Aleviliğin dindeki yeri nedir?"
"Ehl-i beyt nedir? Kimlerdir?"
"12 imamlar kimlerdir?"
"Bu insanlar nasıl bir hayat yaşamış? 
Neye hizmet etmişlerdir?" gibi soruları kendisine soran, sorgulayan bir gençlikle karşı karşıyayız!..
Ve bu sorulara ne yazık ki çoğu zaman tatmin edici cevaplar verilememiş; olaylara hep bir tarafın subjektif değerlendirmeleri karışmıştır.
"Bana bir harf öğretenin kölesi olurum" diyen Hz. Ali'yi örnek alan bizler, bu bilgi çağında, her türlü hurafe ve kulaktan dolma asılsız bilgiler yerine doğru ve güvenilir kaynaklara yönelmeliyiz.
İşte elinizdeki eser alevi bir yazarın kaleminden tüm bu sorulara sağlıklı ve aklıselim cevaplar verilmek üzere kaleme alınmıştır.

2) HACI BEKTAS VELI / MUSTAFA USLU: 

Hararet narda'dır, sac'da değil 
Keramet sendedir, tac'da değil. 
Her ne arar isen, kendinde ara. 
Kudüs'te, Mekke'de, Hac'da değil.
Hacı Bektaş Veli Horasan'dan Anadoluya gelen ve manevi aydınlanma seferberliğini bayraktarlığını yapan gönül erlerindendir. İlahi aşkı, mutlak hakikati, yaratılış sırrını dile getiren bu dinamiklerdir.

3) HZ. ALI'NIN LIDERLIK SIRLARI / ADEM ÖZBAY: 

Liderler, yöneticiler, eğitimciler, girişimciler, öğrenciler ve kendi kendinin lideri olmayı hedefleyen herkes için bir başucu kitabı... 
İki lider yaratan kitap! Merhum 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal, ağabeyinin liderlik sırrını Hazreti Ali'nin kitabına borçlu olduğunu söyledi. Özal, 'Turgut Bey ülkeyi bu kitapla yönetti; Tayyip de bu kitapla büyüdü' dedi. Özal ile Erdoğan'ın ortak noktalarının temelini bu kitabın oluşturduğunu belirten Korkut Özal, Hz. Ali'nin öğütleri ve felsefesinin, çok büyük değer taşıdığını ifade etti. Özal, 'Bütün yöneticiler bu kitabı okumalı' tavsiyesinde bulundu. 
Nuray Başaran, Akşam Gazetesi 
"8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın kardeşi Korkut Özalın açıklamasına göre başbakan R. Tayip Erdoğanın başucu kitabı Hz. Alinin devlet adamlarına öğütleri. Oysa bir zamanlar siyasetçiler arasında Amaç için her yolu geçerli sayan Machiavellinin Prens adlı kitabı gözdeydi. Siyaset bilimi uzmanı Nuray Merte göre başucu kitaplarındaki değişikliğin nedeni siyasette erdemlilik ilkesine duyulan ihtiyaç..."
Aycan Saroğlu, Aktüel Dergisi
3 Kitap Birarada 23.70 Euro yerine şimdi 13.70 Euro!.. 10, Euro tasarruf edin!..
Yayın evi: Popüler Kitaplar
23,70 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!